Leerlingenraad

De start van de ‘Plantage KidsSquad’

Vorig schooljaar (2019-2020) hebben we een leerlingenraad opgestart met leerlingen uit de groepen 5-8. Zij werden door de groep zelf gekozen. De eerste bijeenkomsten hebben we, de kinderen en meester Jim, vooral bedacht wat de naam zou worden en elkaar beter leren kennen. De naam werd de ‘Plantage Kids Squad’. Ook vonden we dat er een logo bij hoorde (zie hieronder). Na een ontwerpwedstrijd heeft een jury voor dit logo gekozen.

Natuurlijk hebben we ook gesproken over wat we eigenlijk wilden gaan doen als leerlingenraad. We willen vooral naar kinderen luisteren en hebben al best heel veel ideeën gekregen uit de groepen. Daar zijn we natuurlijk tijdens het vorige schooljaar mee aan de slag gegaan. Zo hebben we het gehad over het schoolplein, over bepaalde vakken etc.

Update


Augustus 2020

Het komende schooljaar zullen we weer als leerlingenraad bij elkaar komen en samen praten over en werken aan een leuke en goede school. Vorig jaar hebben we de tweede helft van het jaar wat minder kunnen doen omdat de school een poosje dicht of half open was in verband met Corona. We gaan nu, met een nieuwe samenstelling, want onze groep 8 ‘leden’ zijn van school af, weer lekker aan de slag!

Binnenkort, na onze eerste bijeenkomst, laten we hier weten wat we hebben besproken.