Talentgericht leren

Wij geloven dat God ieder mens talenten heeft meegegeven. Brede talentontwikkeling is dan ook het speerpunt van het onderwijs op De Plantage. Om ons talentgericht onderwijs goed vorm te geven, gebruiken wij het instrument ‘Talentenarchipel’. Dit instrument is ontwikkeld door het Vlaamse Centrum voor Ervaringsgericht Onderwijs.

De Talentenarchipel

De Talentenarchipel verdeelt talenten in negen eilanden: Denkeiland, Taaleiland, Beeldeiland, Muziekeiland, Fijneiland, Sameneiland, Beweegeiland, Wereldeiland en Wil-en-durfeiland.

Ontdekken, ontwikkelen en inzetten

Met onze leerlingen maken we iedere jaar een avontuurlijke reis langs al deze eilanden. De leerlingen brengen tijd door op elk eiland en voeren daar activiteiten uit die bij het eiland passen. Zo ontdekken ze spelenderwijs waar hun talenten liggen. Die talenten worden door ons in kaart gebracht in gesprekken met leerlingen, zodat wij ze nog beter kunnen begeleiden. Ieder kind is uniek en heeft z’n eigen talenten. Wij helpen ze om die talenten te ontdekken, ontwikkelen en in te zetten in hun leerproces.